Bemutatkoznak a Ryda Knives kések
Különleges újdonságok kínálatunkban: bemutatkoznak a Ryda Knives kések
Webáruházunk rendszeres látogatói számára bizonyára nem újdonság, hogy kínálatunkat folyamatosan bővítjük. Most pedig azzal az örömhírrel szolgálhatunk, hogy immár a Ryda Knives kések is elérhetőek webshopunkban!
Aki ismeri a márkát, az talán már most a vásárlást tervezgeti, de aki még sosem hallott róla, annak is érdemes elolvasnia cikkünket és megismerni ezeket a kiváló termékeket.
ELSŐ OSZTÁLYÚ MINŐSÉG EGYENESEN SVÉDORSZÁGBÓL
A Ryda Knives késeket gyártó cég alapítója és tulajdonosa Viktor Ingemarsson svéd séf, aki hazájában nagy népszerűségnek örvend. Viktor már gyermekkorában is élénk érdeklődést mutatott a gasztronómia iránt, folyton édesapja körül sürgölődött a konyhában. Ennek tükrében nem meglepő, hogy felnőttként a szakács hivatást választotta.
Több receptkönyve is megjelent, hiszen másokkal is szerette volna megosztani az ételek világában történő izgalmas kalandozásait. Tulajdonképpen ez keltette fel benne a vállalkozói kedvet, és hozta el azt a felismerést, hogy valami egyedit szeretne alkotni.
Viktor elkezdett ismerkedni a késkészítés mesterségével, hisz jól tudjuk, hogy a kés a séfek egyik, ha nem a legfontosabb segédeszköze. Bár sokféle termék megfordult a kezében az évek alatt, de egyikkel sem volt maradéktalanul elégedett, így jött az ötlet, hogy létrehozzon egy saját márkát.
A Ryda Knives kések megjelenését közel 6 évnyi gondos tervezőmunka előzte meg, melynek során a penge anyagától és kialakításától kezdve a markolat formáján át a megjelenésig mindent alaposan kidolgoztak. Viktor olyan késeket álmodott meg, melyek használata során a szakács úgy érzi eggyé válik az eszközzel, maximálisan uralja és szinte a gondolataival irányítja. Ezt az álmát pedig sikerült is megvalósítania.
A KÜLÖNLEGES RYDA KNIVES KÉSEK
Elég csak egy pillantást vetni a Ryda Knives kések kínálatára, máris láthatjuk, hogy itt közel sem szimpla konyhakésekkel van dolgunk.
A pengéket prémium minőségű, 73 rétegű damaszkuszi acél alkotja, poracél magréteggel. A termékek korrózióállóak, a 15%-os szögcsiszolás pedig hihetetlen vágási teljesítményt nyújt.
Az olívafából készült markolat fogása kényelmes, a pengével való illeszkedés tökéletes és tartós. A speciális vákuumos hőkezelés által az eszközök időtállóak, kiváló társak egy élményekkel teli közös utazáshoz a gasztronómia csodálatos világába.
Legyen szó akár egy kisméretű hámozókésről, akár egy méretes santoku késről, a Ryda Knives termékeket igen könnyű felismerni: az esztétikus, gondosan formázott, fából készült markolat, és a különleges, mintázott acélpenge első látásra elárulja, hogy itt bizony nem holmi tucattermékekről van szó.
Persze ez nem jelenti azt, hogy kizárólag profi séfek és szakácsok használhatják őket, hiszen egy kezdőnek vagy amatőrnek is legalább ekkora élményt nyújtanak az otthoni konyhában.
HOGYAN HOZZUK KI A LEGTÖBBET A RYDA KNIVES KÉSEKBŐL?
A gondos használat és a megfelelő karbantartás a titka annak, hogy egy-egy vágóeszköz hosszú ideig kiszolgálhassa a használója igényeit, és ez alól még a prémium termékek sem kivételek.
A Ryda Knives késeket a gyártó ajánlása szerint kézzel érdemes tisztítani, ugyanis a gépi mosogatás kárt tehet a pengében és a markolatban.
Ahhoz, hogy a penge élessége megmaradjon, célszerű időnként élezőt vagy fenőacélt használni ügyelve arra, hogy ne változtassunk a gyárilag kialakított élszögön. A késeket lehetőleg fa vágódeszkán használjuk, hogy ezzel is védjük a pengét.
A markolatot időnként vékonyan kenjük át valamilyen természetes olajjal (például repce, olíva), hogy ápoljuk a faanyagot.