Egyszerű és profi késélezés a Dickoron fenőacélokkal
A “jó szakácskés” legfontosabb ismertetőjegye az éles penge, mely mindent könnyedén elvág, legyen szó húsféléről zöldségről, gyümölcsről vagy bármilyen alapanyagról. Ám bármelyik prémium márka termékét nézzük, az élét csak rendszeres karbantartással tudja megőrizni, melyhez segítségül hívhatjuk a Dickoron fenőacélokat.
Mai cikkünkben ezeket mutatjuk be egy kicsit bővebben. Tartsanak velünk!
A DICKORON FENŐACÉLOKRÓL ÁLTALÁNOSSÁGBAN
A Friedr. Dick márkanév bizonyára sokak számára ismerősen cseng. Bár professzionális használatra szánt termékeket gyártanak, viszont eszközeiket a hentesek, böllérek, séfek mellett előszeretettel használják hobbiszakácsok és háziasszonyok is, hiszen megbízhatóak, strapabíróak, és komfortos velük a munka.
A Dickoron fenőacélokat gyártó Friedr. Dick vállalatot 1778-ban alapították Németországban, és hisszük vagy sem, az első, Classic névre keresztelt fenőacél széria is immár több, mint 80 éves múltra tekint vissza. Azóta pedig tulajdonképp folyamatosan forgalomban van, hiszen Európában és Észak-Amerikában is igen nagy rá a kereslet, ami sokat elárul a termékek minőségéről és megbízhatóságáról.
A fenőfeleletük hosszú éveken át gondoskodik arról, hogy késeink megőrizzék az élüket, a kényelmes markolat könnyűvé teszi a használatot, a nyél végén lévő karika pedig a praktikus tárolást segíti elő. Tarthatjuk felakasztva a konyha falán, ipari környezetben pedig a hentesek, böllérek a nadrágszíjukra akasztva viselhetik, így munka közben bármikor kéznél lesz. Nézzük most meg egy kicsit a különféle fenőacélok legfőbb tulajdonságait.
DICKORON CLASSIC
Ez lenne az imént említett klasszikus, a gyártó első és mai napig töretlen népszerűségnek örvendő fenőacélja. Többféle változata is van, a 30 cm hosszúságúból létezik kerek és ovális kialakítású, a 35 cm-es verzió pedig kerek formával rendelkezik.
Az acélt egy zafír bevonattal látták el, mely által rendkívül egyszerűvé és hatékonnyá teszi az élezést. Egyaránt használható háztartásban és ipari környezetben is, a legtöbb késhez ideális, a hossza végett még a nagyobb pengéjű vágóeszközökhöz is alkalmas.
DICKORON COMBI
Az előző típussal ellentétben ez a termék négyszögletes kialakítású, ami nem véletlen: két oldala ugyanis extra finomságú fenést tesz lehetővé, a másik kettő pedig polírozásra alkalmas. Így már érthető is a “combi” megnevezés, hisz lényegében egy kettő az egyben eszközről van szó.
A finom felülete miatt ez a fenőacél inkább az alapvetően jó állapotú kések élének állagmegóvására alkalmas, akár minden használat után áthúzhatjuk rajta a pengét. A kevésbé karbantartott, kopott élű késekhez viszont nem elegendő, oda egy durvább acél szükséges.
DICKORON TITAN
Ha akad otthon egy-két különösen kemény, például damaszkuszi acélból készült kés, akkor biztos feladta már a leckét az élezése. A Dickoron titánbevonatos fenőacélja viszont nem retten meg ettől a kihívástól. Kiemelkedően kopásálló felülete miatt remekül használható a merev és kemény pengéjű késekhez.
DICKORON POLIR
Ha az élezés után nem találjuk elég egyenletesnek és simának az élt, akkor csak húzzuk át egy párszor a kést a különösen finom bevonatú, polír fenőacélon. A kis élszögű pengék élezésére is kiváló.
DICKORON MICRO
Nagy élezési felület, szuperfinom kivitel – a Micro fenőacéllal az élezés után visszamaradt sorja utolsó szemcséje is hatékonyan eltávolítható, így a penge sima és egyenletes lesz.
Sikerült már választania? Böngéssze át webshopunk kínálatát és adja le rendelését még ma!