Főszerepben az egyediség és a természetesség: megérkeztek áruházunkba a Vivum kések
A kés némelyek számára csak egy a sok konyhai eszköz közül, és nem foglalkoznak különösebben vele, hogy mennyire jó minőségű vagy hogyan néz ki. Ám, aki a Friedr. Dick Vivum késeket választja, az biztosan nem ebbe a táborba tartozik, hiszen ez a termékcsalád a különlegességek kedvelőit célozza meg.
A VIVUM KÉSEKBEN ÖSSZPONTOSUL A TERMÉSZET EREJE
Bár szeretjük a modern, innovatív alapanyagokat, viszont ugyanígy szívesen nyúlunk vissza a tradíciókhoz is. A fa például a természet egyik legnagyobb ajándéka, hiszen élő növényként árnyékot ad, friss oxigént biztosít, feldolgozás után pedig rengetegféleképpen hasznosítható.
Valaha a kések nyele is kizárólag fából készült, ezt váltották fel idővel a modern műanyagok. Bár ezekkel sincs semmi gond, de abszolút érhető az, ha valaki inkább a hagyományos kialakítású vágóeszközöket részesíti előnyben, és ezért például egy Dick Vivum szakács késre esik a választása. Hisz legyen bármilyen prémium is egy műanyag nyelű kés, sosem lesz képes felérni azzal az érzettel, amit egy igazi fából
MIÉRT EGYEDIEK EZEK A KÉSEK?
Ha azt mondjuk, hogy nincs két tökéletesen egyforma Vivum kés, akkor olvasóink egy része biztosan azt hiszi, hogy ez csak valami trükkös reklámszöveg. De ez tévedés.
A termékek markolatához ugyanis nyírfát használnak, ami az életet, az erőt, a tartósságot és a megbízhatóságot jelképezi. Emellet ez a fafajta könnyen felismerhető a különleges erezetéről, ami jól láthatóan megjelenik a kések markolatán is. És pontosan ebben rejlik az eszközök egyedisége. Nincs ugyanis két teljesen egyforma Friedr. Dick Vivum kés, hiszen mindegyiknek a nyele különböző mintázatokat ábrázol.
Még ha többet is beszerzünk ugyanabból a típusú vágóeszközből, egymás mellé téve akkor is azt fogjuk tapasztalni, hogy a markolatuk mintája nem egyezik. Ez voltaképpen még előnyösebb is, mintha valamilyen kevés példányszámban gyártott, limitált szériás darab mellett tennénk le a voksunkat, hiszen ott a tudat, hogy a késünknek nem létezik tökéletesen ugyanolyan “ikertestvére” az egész világon.
A megjelenés viszont nem az egyetlen fontos szempont egy használati tárgy esetén, de ezekkel az eszközökkel a munka is egyedülálló élmény, hiszen a nyelük finoman belesimul a tenyérbe.
JÉGBEN EDZETT PENGÉK
Tovább folytatva az előző gondolatmenetet, egy késnél a vonzó külső még önmagában kevés, hiszen mégiscsak használni akarjuk, nem pedig a vitrinben nézegetni. A Friedr. Dick Vivum késekre viszont a vágási teljesítményt illetően sem lehet panasz.
A pengéket speciális acélötvözet alkotja, melynek köszönhetően az anyag kiváló éltartó képességekkel, keménységgel és korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez nagyrészt a különleges edzési eljárásnak köszönhető. A folyamat során az acélt védőgáz alatt 1100oC-ra hevítik, majd -197oC-on, jégben temperálják. Ez teszi lehetővé, hogy a penge rugalmas, ellenálló és megfelelően masszív legyen, valamint létrejöjjön az optimális 58 HRC keménység.
Érdemes még tudni, hogy a Vivum kések nem robotvezérlésű gépek által, tömeggyártásban előállított termékek, hanem tapasztalt szakemberek kézzel készítik el őket. Ez a profizmus visszaköszön a minőségben is, így aki a konyhában is hasonlóan maximalista, mint a késkészítő mesterek a Friedr. Dicknél, az alighanem megtalálta az ideális vágóeszközt.
Persze rajtuk kívül még rengeteg kiváló termék található webáruházunk hatalmas kínálatában, amit érdemes átböngészni, főleg így, a karácsony közeledtével.