A Red Spirit családból származó santoku kés az ázsiai konyha egyik egyik alap eszköze.
Széles, vékony és rendkívül éles pengéinek köszönhetően tökéletes a húsok, halak és zöldségek és más élelmiszerek hatékony szeletelésére, aprítására.
A késen található barázdáknak köszönhetően a vágási folyamatok közben rés keletkezik a kés pengéje és az étel között, aminek köszönhetően kevésbé tapad a késünk éléhez, illetve könnyebbé teszi a tisztítást is.
A penge kiváló minőségű rozsdamentes, polírozott acélból készül így rendkívül kemény és tartós.
A Santoku pengéjét és fogantyúját úgy alakították ki, hogy harmóniában működjön a penge szélességének, súlyának a pengecsúcs és a fogantyú súlyához való illesztésével.
Az ergonomikus kialakítású, kerek fogantyú kényelmes fogást biztosít, amely ideális a késsel történő foylamatos, hosszú munkára.